«
»


Never giv up!

Posted by Mojmir on Jun 20, 2010

Nikoli ne obupaj! Nikoli se ne ustavi! Nikoli ne odnehaj! Nikoli ne pozabi na svoje sanje. Vedno se bori do konca in še dlje. Ko zaključna sirena že tuli, gre lahko zmagovalna žoga še vedno v koš!

poglej video

http://it.notizie.yahoo.com/46/20101105/video/vod-mai-cantare-vittoria-prima-del-tragu-7a27113.html

Žabica je čofotala po svoji mlaki. Vsa važna je plavala sem ter tja, se potapljala in razkazovala svoje nove kopalke. Od daleč je prihrumelo. Z velike višine in z visoko hitrostjo se je izpod neba nad mlako spustila štorklja. Namerila je v žabo. V nizkem preletu mlake je odprla kljun in zagrabila žabo.


Žaba se je v smrtonosnem boju začela boriti za življenje. Z vsemi štirimi se je borila, odpirala kljun, štorkljo vlekla za jezik. Celo za vrat jo je zagrabila, da je štorklja ne bi mogla pogoltniti. Ampak štorklja je bila močnejša in je žabo pojedla. Premagana žaba je šla skozi cel prebavni trak in na drugi strani pogledala ven.
Joj! Se je ustrašila. Pod seboj je videla vse majhno. Štorklja je letela zelo visoko. Žaba je pogledala ven, se obrnila proti štorklji in ji rekla:«Štorklja ne seri!« žaba se je borila naprej tudi, ko je bila bitka že izgubljena.

Kdo pa ti pove, da je »igre«konec, da se nehaš boriti?

Ti sam si določiš, da je nečesa konec. OK, v športu ti to pove sodnik. V življenju, v šoli, v poslu pa si konec postaviš sam. Vendar tudi v športu vidimo športnike in ekipe, ki se že pred koncem (nekateri pa tudi že pred začetkom) nehajo boriti. V nekem trenutku ocenijo, da je že vse izgubljeno in igra se konča. In ista situacija je v vsakdanjem življenju. Odločiš se, da je nekaj nepomembno (spet en izgovor) in se nehaš boriti.

Ti si mlad in močan, odločiš se, da je konec. Na drugi strani pa imaš nekoga, ki je na smrt bolan, ki trpi a se bori za vsako sekundo, ker ve, da sekunda na sekundo je minuta. Minuta na minuto je ura. Ura na uro je dan, dan na dan pa je leto.

Ko je najhujše in ti je najtežje, se brcni v rit in si reci, vedno se borim do konca. Grem pa čeprav z glavo skozi zid!

Vsako stvar, ki je že kdo naredil, jo lahko narediš tudi ti! Nikoli ne smeš obupati oz. govoriti si moraš pozitivno. Meni vedno uspe! So besede, ki te bodo odpeljale iz povprečja.

Povprečje: ljudje, ki imajo veliko problemov, so polni izgovorov, hitro odnehajo in ničesar ne začnejo, živijo svoje dolgočasno življenje a se izgovarjajo, da bo drugo leto boljše.

Ponavljaj si do onemoglosti naslednje besede in začni tako delovati. Meni vedno uspe, nikoli ne odneham in vedno se borim do konca (dokler ne dosežem cilja)!!!

2 Comments »

Krepat ma ne molat!

June 28th, 2010 | 8:59 pm
Mojmir:

lahko bi temu tudi tako rekli!

June 29th, 2010 | 2:38 pm
Leave a Reply

Comment