Kaj menite, kdo je tisti, ki ima prav?

Napisal Mojmir

Že brancini v zalivu si pripovedujejo zgodbe o tem, da je s piranskim turizmom nekaj hudo narobe. Preko medijev smo že nekaj let neme priče medsebojnega obtoževanja Občine in drugih akterjev v turizmu. Prešlo jim je v navado, da valijo krivdo drug na drugega in da nihče ni pripravljen sprejeti svojega dela odgovornosti.

Kdo koga obtožuje?
Občina obtožuje hotelirje, da niso pripravljeni sodelovati. Hotelirji obtožujejo Občino, da jim meče polena pod noge. In tako dalje in tako naprej v nedogled, kot otroci v peskovniku… gospodje pa se ne zavedajo, da se igrajo z usodo kraja in resničnimi življenji občanov.
Medtem, ko se pomembneži obtožujejo, se kolone turistov valijo skozi naš kraj na Hrvaško.

Kdo je glavni in odgovoren za turizem v kraju?
Poskušajmo prijeti bika za roge. V občini Piran se letno naredi nekaj več kot 1.300.000 nočitev. Kdo se lahko pohvali s tem rezultatom? Najbrž hotelirji, ker Občina nima prodajne službe. Na Solinarskem prazniku je okrog 1000 obiskovalcev. S tem rezultatom se lahko pohvali Občina, ker hotelirji niso organizatorji. Verjamem, da odgovorni točno vedo, kdo ima kakšne naloge in kdo je za kaj odgovoren.

Ali če zadevo še enkrat obrnemo. Kaj se bo zgodilo, če vse hotele prodamo tujcem?

Read the rest of this entry »


23.12.2015 || Kategorija: turizem
No Comments »

Koledar turističnih prireditev v piranski občini 2016

Napisal Mojmir

V roke sem dobil osnutek koledarja prireditev v občini Piran za leto 2016. Skoraj oslepel sem od bele praznine, ki se je pojavila tam, kjer naj bi bile zapisane prireditve v Portorožu. Nepojemljivo! Povprečen človek, kaj takega težko razume. Junija, julija in avgusta, ko je turistična sezona na vrhuncu, bo v Portorožu (brez Avditorija), le prireditev Portoroška noč in še ta je postavljena na 20. avgust, ko se v Izoli dogaja Ribiški praznik.

Naj spomnim, da…
1. je že v letu 2015 bila Portoroška noč na isti dan kot Ribiški praznik. V Izoli se je trlo ljudi, v Portorožu pa je vodni spektakel sameval.
2. je tradicija, da se Portoroške noči dogajajo na Marijino nebovzetje ali Ferragosto, kakor mu pravijo Italijani. Izgleda pa, da se piranski Občinarji zanašajo na goste, ki uporabljajo Julijanski koledar (»pravoslavni« koledar). Mi pa ni jasno, zakaj temu koledarju ne prilagodijo tudi novoletnega ognjemeta?

V Portorožu se nič ne dogaja!
Ker sedaj res že vsi galebi vreščijo, da se v Portorožu nič ne dogaja, ker so usta Občinarjev polna samohvale, kako se oni trudijo, me je ta bela praznina zelo presenetila.

Read the rest of this entry »


23.12.2015 || Kategorija: turizem
No Comments »