Portorož v novi preobleki

Napisal Mojmir

O tem ali je nova portoroška promenada lepa in funkcionalna bodo veliko več znali povedati drugi.  Ljudje se bodo nekako razdelili v dva tabora. Opozicija bo kritizirala, pozicija pa hvalila. Nič novega.

Meni je nekaj stvari zelo všeč. Motijo me kandelabri, ki mi delujejo very čip, motijo me ovalne luknje z zelenjavo čisto blizu kolesarske proge in barva promenade mi daje občutek umazanosti.

Všeč mi je da so odstranili ograjo in je sedaj vse odprto proti morju, všeč so mi klopce, všeč mi je širina promenade, no ja tudi vhod na metropolsko plažo pod mostom je zdaj veliko uglednejši kot je bil.

Zelo pa me moti, in ko rečem zelo mislim zares zeloooo, to da so v treh letih  trikrat prekopali, preorali in na novo postavili vrt z vrtnicami ob KS Portorž. Čeprav sem bil skeptičen nad odmikom igrišč, sedaj menim, da je to ena boljših potez.  Ampak 3x so postavili namakalni sistem, 3 x so postavili travo, 3 x so zasadili vrtnice in 2 x naredili pot na plažo. Menim, da je to sedaj najdražji del Portoroža! Prejšni so za ta del potrošili če se ne motim okrog 33.383€ v tolarjih. Zdajšni so za prvo obelavo potrošili vsaj dvojno, to je 66.766€. Za zdajšno pa 100% vsaj 150 jurjev plus drobiž 33.000€ za kip na plaži. Tako na hitro je teh 500kvadravtov stalo  trave stalo najmanj 280.000€! Za ta denar zgradiš šolo.

Najbolj iskan poklic v Portorožu bo “zalivalec trave”. In en tak zalivalec trave bo zlil v zemljo več vode, kot jo lahko RVK pripelje. Dragi moji pripravite se na redukcije vode!

in še par fotk naše najdražje travice…

...eni imajo pojočo travico, mi pa zlato...

...eni imajo pojočo travico, mi pa zlato...

gremo rožice, čas je za novo selitev...

gremo rožice, čas je za novo selitev...


18.06.2009 || Kategorija: prosto po Prešernu
No Comments »

Ali je bilo samo naklučje?

Napisal Mojmir

V nedeljo, ko smo imeli rolanje se mi je nekaj stvari zdelo čudnih. Na novem delu promenade, zjutraj ni bilo opaziti nobenega delavca in sredinsko zelenico so dan prej prekrili s plastično folijo.  Ob treh in še nekaj, ko sem se vračal domov sem opazil, da so delavci odstranjevali folijo in zasedali svoja delavna mesta ter pričeli z delom.

Ta folija me je begala. Kaj so z njo zščitili? Zemljo, travo ali kaj drugega. Priznati moram, da sem naslednje dni skrbno opazoval, kje in kdaj bodo to folijo spet uporabili. Niso jo!

Prišel sem do zaključka, da sem delavcem podaril prosto nedeljsko dopoldne in da so s folijo skrivali nedokončano promenado. Kaj oz. česa so se bali? Mogoče fotografij iz zraka ali fotografij iz metropolskega mosta? Tega najverjetneje ne bomo nikoli izvedeli…

Na uho pa mi je tudi prišlo, da naj bi kar sam določil datum prireditve brez predhodnega dogovora z županom. Smešnice!

Na tem linku si lahko ogledate sporne fotke iz zraka: http://picasaweb.google.si/nasalchy/RekordRolanjePocrnic?authkey=Gv1sRgCIfmy-KS3riUVQ#

na tem pa vse fotke in TV prispevke: www.skid.si

inkriminacija...

inkriminacija...


06.06.2009 || Kategorija: prosto po Prešernu
No Comments »

g. Tomaž Gantar, kupil Vam bom rolerje…

Napisal Mojmir

V nedeljo, 31.5.2009 zjutraj, ko ste vsi še lepo spančkali je Mojmir pometal Portorož. Delavci so na 5 mestih prebili portoroško cesto. Luknje so na hitro zaprli z zemljo in gramozom. Ta pesek pa je smrtno nevaren za rolarje.

Pisno smo zaprosili Okolje, če bi lahko naročili svojemu strojnemu pometaču (vsako jutro pometa cesto), da malo bolje pomete ta del ceste. Odgovorili so vse in predvsem, da jim to predstavlja velik problem. To je tako velik problem, da jim žal ceste ni uspelo pomesti. Mojmir je vzel metlo v roke in ob 6.00 zjutraj veselo pometal in premetaval pesek po cesti.

Prav smešno mi je bilo, ko me je moj prijatel Vaso, ki je drugače pometač (smetar) v Portorožu spodbujal. Ajde Mojmire pometaj to malo boljše, daj malo brže…

Malo zgodovine:
marca, ko smo organizirali Povežimo soline, me je sam direktor Okolja trikrat (3x) v enem tednu poklical in mi naročeval kaj moram povedati udeležencem in kje morajo hoditi. Delavci na Senčni in na drugi strani v Strunjanu so hiteli z deli. Vse so asfaltirali, stroje so odmaknili s poti in vse uredili kot za maršala…

Zakaj taka razlika? Kaj se je zgodilo takrat, kar se tokrat ni? Kaj je naganjalo komunalcem strah v kosti?
Hm, takrat je bil med udeleženci tudi župan g. Tomaž Gantar, tokrat pa ga ni bilo.

Ker se komunalci župana bojijo kot hudič križa, bomo županu Tomažu Gantarju kupili rolerje, superge za tek, kopalke… pa bodo na vseh prireditvih lepo skrbeli tudi za nas!


02.06.2009 || Kategorija: prosto po Prešernu
2 Comments »

Portorož se rola – svetovni rekord v množičnem rolanju

Napisal Mojmir

Led je prebit!
Spet smo organizirali prireditev z več kot 1000 udeleženci! To je za naše Obalne razmere FUL VELIKOOO! Tako množičnih prireditev tu na Obali ni dosti. Po resnici povedano se ne spomnem prav nobene…

malo številk prireditve:
– 11.000 letakov
– 200 plakatov
– veliko prispevkov na 31 različnih radijih
– časopisni članki in najave v vseh časopisih (primorske, delo, dnevnik, večer, žurnal, dobro jutro, slovenske novice, nova, hopla, la voce…
– na tvslo1 sobotno popoldne
– TV poročilo o prireditvi (slo 1, poptv, tv koper)
– 32 objav na portalih in internetnih straneh pred prireditvijo (+ tisti, ki le prilepijo novice)
– 15 objav na portalih in internetnih straneh po prireditvi
To so le tisti prispevki, članki in objave, ki smo jih dobili, kje pa so še vse ostale, ki nam niso prišle pod roke
gremo dalje:
– 1000 in več udeležencev
– 781 prijavljen udeleženec na rolerjih
– 1500 krofov
– 1 minister
– 27 namaškaranih rolarjev
– 1 helikopter
– 7 recesijskih oglaševalcev, ki so zastonj promovirali svoje izdeleke in storitve
– 3 partnerji (radio capris, primorska.info, kartin steza Lucija)
– 830€ minusa

Nisi prišel-a…lahko ti je žal do konca življenja!


01.06.2009 || Kategorija: Rekreacija
No Comments »