z Mojmirjem na kavi

Napisal Mojmir

znani ljudje oz VIPovci se radi slikajo z Mojmirjem. zaželel se me je tudi novi piranski župan, zvezda svetovnega formata g. Peter Bossman!


26.10.2010 || Kategorija: prosto po Prešernu
No Comments »

dobro je dobro dovolj

Napisal Mojmir

Ameri temu pravijo tako: »good is good enough« ni mi pa jasno zakaj tako čudno pišejo.

Kaj bi ta stavek pomenil?

Dobro je dobro dovolj? Saj če je nekaj dobro ni slabo in če ni slabo je dobro. Ocena dobro pomeni, da si naredil razred, da si uspešno zaključ šolo, projekt, akcijo… Dobro, pomeni, da je nekaj uspešno, da je zaključeno, da je narejeno, da deluje, da je DOBRO!

Kaj ima veze zdaj ta dobro?

Kar nekaj prijateljev sem slišal, kako so govorili še to moram dodati, še nekaj moram preučiti, še to moram dodati, še par informacij mora dobiti, še dva pokličem, se mora dobro vlešt (se vleže), počakam še malo denarja…

Nekateri imajo take odgovore (izgovore) celo življenje. Nikoli nimajo vseh stvari pripravljenih, da bi stopili v akcijo. Vedno jim še nekaj manjka, da bi se spustili v avanturo.

Read the rest of this entry »


19.10.2010 || Kategorija: prosto po Prešernu
No Comments »

nova razgledna točka v Portorožu

Napisal Mojmir

Tudi v Portorožu se je zgodilo tisto, kar je v svetu nekaj vsakdanjega. Na klopco so postavili spominsko ploščico najboljšemu svetovnemu ultramaratonskemu kolesarju Juretu Robiču.

Prejšno soboto se je zgodilo nenevadno srečanje kolesarjev. V Luciji se jih je zbralo preko 400, da bi počastili spomin na najboljšega svetovnega ultramaratonskega kolesarja Jureta Robiča. Mlado in staro pa tudi taki, ki so se komaj naučili voziti kolo so se odpravili na 5km dolgo progo v Portorož in nazaj. Po tej progi so z Juretom kolesarili leta 2007 preden se je odpravil v ZDA, kjer je zmagal na RAAMu, najdaljši dirki na svetu.

Vsa ta druščina kolesarjev, kateri so se še po poti priključevali drugi kolesarji je odkolesarila pod Forma vivo in tam na klopci ob peš poti odkrila spominsko ploščico posvečeno prav njemu. Klopca je bila skrbno izbrana. Je edina med vsemi na tej poti, ki najno vedno sije sonce in pogled z nje sega v neskončnost. Prav tja komor sedaj kolesari Jure.

S ploščico želimo ohraniti spomin na Jureta Robiča, želimo si, da bi to postal »romarski« kraj za kolesarje. Predvsem pa si želimo, da bi se ljudje na klopco usedli se zazrli v točko kjer se stikata morje in nebo ter premišljevali o pomenu življenja. Se sprostili in se s polnimi baterijami odpravili nazaj v življenje. Naj vsem utrujenim in prestrašenim prav Juretova moč in želja po zmagah/življenu pomaga pogledat še dlje na drugo stran…morja.
Ker prav tam daleč na obzorju lahko ugledate Jureta kako kolesari v neskončnost.

Točko bomo označili tudi na googlovem zemljevidu sveta, naj jo obišče čim več kolesarjev, ljubiteljev rekreacije in narave. Naj občudujejo športne uspehe človeka, ki za časa življenja ni dobil vsega spoštovanja, ki si ga je zaslužil.

Kolesarji so se od tam odpravili naprej a delček njih je za zmeraj ostal pri tisti klopci pod Forma vivo. Ko jih bo kolo spet pripeljalo v Portorož, bodo vedno prav ob tisti klopci zrli tja, kjer se stikata morje in nebo. Napenjali bodo oči z upanjem, da v daljavi vidijo kolesarja, ki jih bo opogumljal, da nikoli ne smejo odnehati preden ne dosežejo cilja!

foto na

htpp://www.skid.si

http://podpalmo.si/Novice/vse/Spominska_plosca_Juretu_Robicu_na_klopci_pod_Formo_vivo

http://www.zurnal24.si/primorska/robicu-v-spomin-postavili-plosco-187317/clanek

http://www.primorske.si/Primorska/Istra/Kolesarjenje-v-spomin-na–Jureta-Robica.aspx?sms_ss=facebook&at_xt=4cb45333a5d3b4f1%2C0


16.10.2010 || Kategorija: Projekti, Rekreacija
No Comments »

Jure Robič

Napisal Mojmir

V soboto, 9.10.2010 nas je preko 400 kolesarilo v spomin na najboljšega ultramaratonskega kolesarja Jureta Robiča.

fotke in video na http://www.skid.si

in na
http://www.rtvslo.si/sport/citat-za-prebrat/mojmir-kovac/241712

http://podpalmo.si/Novice/vse/Nova_razgledna_tocka_v_Portorozu_

http://slovensko-morje.net/?page=news&view_news=12275


16.10.2010 || Kategorija: Projekti, Rekreacija
No Comments »