Največja razglednica v Sloveniji

Napisal Mojmir

Ali veste koliko meri največja razglednica v Sloveniji? Ogromnih 3m x 1m! Kako jo bomo pripeljali na trg in kasneje poslali naslovniku še ne vemo. Vemo pa , da bo razglednica kraljevala na Tartinijevem trgu v Piranu v petek, 27.5.  in soboto, 28.5. vsak, ki bo želel se bo lahko z razglednico fotografiral in se celo podpisal nanjo.

Kaj bo na prvi strani VELIKANKE?

Najverjetneje si mislite, da bo kakšna divja provokacija. Read the rest of this entry »


24.05.2011 || Kategorija: prosto po Prešernu
No Comments »

Promocijska tržnica Piran 2011

Napisal Mojmir

nekaj fotk tukaj www.skid.si

Kdaj in kje?

V soboto, 28.5.2011 bo prva »Promocijska tržnica« v Piranu. Kot se za začetek spodobi, bo skromno. Udeležbo so potrdila društva iz 10 slovenskih krajev.

Promocijska tržnica se bo priključila tržnici starin, ki jo organizira društvo Anbot iz Pirana. Anbotovci so nav velikodušno spustili zraven in nam pomagali z izkušnjami in logistiko.

Kaj?

Udeleženci Promocijske tržnice se bodo predstavili s svojimi kulinaričnimi specialitetami, vinsko kapljico, ročnimi izdelki, folkloro, glasbo, pevskimi zbori, harmoniko…

Magneti za oči!

Na Tartinijevo glasbo bo zaplesal s certifikatom najlepši črn Lipicanec, otroke bo strašil 2,5m visok petelin Galuus Bartholomaeus, uspavali in prebujali bodo peteline, ki so člani edine »kokošje«družine, ki imajo ime po očetu, po petelinu in ne po kokoši.

Nastopi se bodo vrstili po 16 uri. Takrat se bodo predstavile tudi šole in vrtci z izdeliki iz gumbov, ki so jih naredili njihovi učenci. Po sedemnajsti uri bo tudi dobrodelna dražba, ki jo bo vodil priznani nakladač DJ Lovro. Ves denar bo namenjen poučevanju angleščine tistih otrok, ki si sami ne zmorejo plačti tečaja. Read the rest of this entry »


24.05.2011 || Kategorija: prosto po Prešernu
No Comments »

Otroci na trgu

Napisal Mojmir

Otroci na trgu je projekt iz serije mladi za mlade. V petek se bo na Tartinijevem trgu v Piranu zbralo skoraj 500 otrok starih od 5 do 9 let iz vseh vrtcev in šol piranske občine.

Amblem letošnje prireditve je gumb. Slogan pa je čista novost in gre tako:

»En gumbek na dan, prinese srečo na plan!«

Otroci so tudi spesnili pesmico o gubu. Read the rest of this entry »


24.05.2011 || Kategorija: prosto po Prešernu
No Comments »

STRAŠNO! Ali bo piranski zvonik padel in pod seboj pokopal mesto?

Napisal Mojmir

Piranski zvonik se nevarno nagiba nad mesto!

STRAŠNO! Ali bo piranski zvonik padel in pod seboj pokopal mesto?

Včerajšna burja in visoki valovi so nepopravljivo poškodovali klif pod piransko stolnico. Morje je dobesedno zagrizlo v hrib in odneslo velikanske količine materiala. Vse to je pripeljalo do tega, da se je piranska cerkev za malenkost premaknila. Bolj opaznen pa je naklon piranskega zvonika, ki se nevarno nagiba nad mesto. Naj spomnemo, da je piranski zvonik kopija znamenitega zvonika z Markovega trga v Benetkah le, da je nekoliko manjši.

Ekipe strokovnjakov so že na delu. Najpomembnejše vprašanje, ki si ga trenutno zastavljajo je ali bo zvonik »zdržal« ali se bo prevrnil in pod seboj pokopal Piran. Z vrtanji okoli cerkve in zvonika sondirajo teren ter preizkujejo njegovo trdnost in stabilnost. V popoldanskih urah bo prišla skupina strokovnjakov iz Padove, ki bo v zemljo okoli zvonika vbrizgala 2567m3 betona in tako utrdila teren in stabilizirala drsenje zvonika.

Na delu je tudi civilna zaščita, ki je okoliške prebivalce, ki jih zvonik najbolj ogroža že izselila oz. preselila v občinsko športno dvorano, ki je pod stadionom v Piranu. Nihče ne ve koliko časa bo trajalo tako obsedeno stanje v Piranu.

Če se bo izkazalo, da je zvonik nevaren, ga bodo strokovno porušili, označili bodo vsako njegovo opeko. Ko bodo teren sanirali, ga bodo v vsem njegovem sijaju ponovno postavili. Če pa se izkaže, da bo teren in zvonik zdržal bomo v Piranu imeli novo svetovno atrakcijo.

O nesreči že pišejo vsi pomembnejši svetovni mediji.


16.05.2011 || Kategorija: prosto po Prešernu
6 Comments »

zemlja gre v maloro, žal si za to kriv-a tudi ti

Napisal Mojmir


14.05.2011 || Kategorija: prosto po Prešernu
No Comments »

pilotom vojaških letal to uspe. kaj pa tebi?

Napisal Mojmir

http://www.druga.org/~weiss/Najsi/Igre/MultitaskingTest.html?16.594+


14.05.2011 || Kategorija: prosto po Prešernu, Rekreacija
No Comments »

kdo je zakon

Napisal Mojmir

klikni sem gor http://www.tisizakon.com/

ti imaš svoje pozitivno oz. motivacijsko geslo? mi ga zaupaš?


14.05.2011 || Kategorija: prosto po Prešernu
No Comments »

Stand By Me okoli sveta

Napisal Mojmir


14.05.2011 || Kategorija: prosto po Prešernu
No Comments »

Boris Popovič in Slavko Ivančič

Napisal Mojmir

Kontroverzni koprski župan nas je obiskal in nam podaril nekaj svojih modrosti. Zabaven in prijeten večer je moderiral po novem glava klape Solinar, zimzeleni Slavko Ivančič.

Včasih sem rekel, ni težko biti župan, če je to lahko Popo. Danes pa pravim težko je biti tako dober župan kot je Popo. Priznam od vedno mi je bil všeč.

Ni nek govorec, ki bi znal obračat besede, da bi povedano zvenelo lepo. Tip vse pove na prvo žogo. V osmih letih županovanja ga niso naučili uporabljati več kot tri uglajene fraze. Ampak govori direkt. Kar pove je sočno, zanimivo in povedano tako, da poslušalca pritegne.

Človek ob njem ne more ostati brezbrižen. Sam pa se najbrž tudi ne trudi, da bi ugajal vsem.

Koprski vulkan

Ko je stekla beseda o tem kaj se je v Kopru zgodilo od kar je on župan. So besede kar »tekle« iz njega. Izbruhnile oz. privrele pa so, ko je bilo govora o načrtih.

Verjamem, da se vsi ne strinjajo z njim. Nihče mu pa ne more očitati, pomanjaknje  fantazije, iznajdljivosti in želje po dokazovanju. Vse to pa Kopru zagotavlja razvoj.

Prepričan sem, da sam premore veliko več vizionarstva, kot vsi dosedanji koprski župani skupaj. Ob njem imaš stalno občutek, da ve kam hoče in predvsem, da ve kako bo do tja prišel.

Napake popestrijo večer

Read the rest of this entry »


14.05.2011 || Kategorija: prosto po Prešernu
No Comments »

svetovno prvenstvo v briškoli

Napisal Mojmir

v Piranu pod Tartinijevo hišo se je zgodilo svetovno prvenstvo v briškoli. 28 parov se je pomerilo za laskav naslov svetovnega prvaka.

Klikni na www.skid.si in si oglej fotke ali pa klikni sem https://picasaweb.google.com/nasalchy/SvetovnoPrvenstvoVBriskoli#

Tukaj so fotke od prijatelja Vojka Rotarja, klikni na http://www.facebook.com/media/set/fbx/?set=a.2027905343704.2125600.1426173601


08.05.2011 || Kategorija: prosto po Prešernu
No Comments »