Sklad za male prireditve

Napisal Mojmir

ali

Zakaj mora nekatere prireditve financirati občina?

 

Ko bom velik bom svetovalec župana!

Maja  sem prišel do bistroumne ugotovitve, da občina potrebuje občinskega marketingarja. Kasneje sem iskal rešitve kako bi lahko plačali to promocijo. Danes pa vam podajam rešitev oživitve Portoroža. Aja vmes sem še rešil Piran pred katastrofo

 

Portorož  je kr neki!

Zakaj se dogaja tako malo stvari v Portorožu? Zakaj društva ne organizirajo nobene prireditve? Zakaj na ulici ni DOMAČE folklore in etno glasbe? Zakaj, zakaj, zakaj? Odgovor je enostaven! Ker ni denarja!!!

 

O čemu govorim?

Mladina je prišla na super idejo. Radi bi organizirali »državno prvenstvo v ležanju na plaži«. Megagalaktična glupost, kajne?

Koga pa briga državno prvenstvo v ležanju na plaži? Kaj to sploh je? Komu mar? Kdo bo to gledal?

Odgovor pravega turističnega menažerja je: »ma bešte raje kopat kromir kot, da govorite gluposti!«

 

Ampak to je SUPER ideja!

Prireditev bi se dogajala na plaži, posredno in neposredno bi vključili vse obiskovalce. Sproti bi se lahko dogajalo še marsikaj (plan obstaja ampak ga nočem izdati, da nas koprčani ne bodo kopirali) drugega. Na kratko celodnevna animacija prebivalcev plaže kjer se itak nič ne dogaja. In še Portorož dobi simpatično prireditev. Nekaj mladih nadobudnežev pa se kali v animaciji turistov. In še obvezno vprašanje. O čemu bodo turisti govorili, ko bodo prišli domov? O italijanskem mivki, o hrvaški Pozejdonki, o globalnem soncu ali o državnem prvenstvu v ležanju na plaži?

 

In Odisejada se prične… Read the rest of this entry »


27.06.2011 || Kategorija: turizem
6 Comments »