Piranski mandrač

Napisal Mojmir

Zadnja leta je Piran glavna medijska tema naše občine. V bistvu se nikjer drugje  nič več ne dogaja.
Najprej so se Pirančani zanalašč zastrupili z vodo. Kasneje je prišel na dnevni red prometni režim in sedaj še mandrač.

Ker sem polnoleten bom povedal svoje mnenje.

Najprej o promentu. Piran je edina vas na svetu, ki ima dve prazni garažni hiši, veliko parkirišče in veliko parkirnih mest a njegovi prebivalci niso zadovoljni. Želijo si še eno parkirno hišo in parkirno mesto v svoji dnevni sobi.

Druga kočljiva tema je mandrač. Veliki igralci v naši občini so se odločili, da ga bodo posodobili. Pred tem jih ni zaustavila niti kulturna dediščina, ne pomanjkanje denarja ne zakon. Tej isti igralci so v preteklosti že popravili Tartinijev trg in kdo ve kaj še.

In kaj je zdaj s tem mandračem? Naredili so ga po svoje, noter so dali nove kamne in železobeton. Ok, za ta denar smo dobili nov mandrač. Kar je, je, nihče ga ne bo rušil in nihče ga ne bo popravljal. Lahko pa zahtevate, da na koncu pomola naredijo en velik krof ali pa podvodno cerkev, da se bo pisalo o Piranu in njegovih zanimivostih.

Prepričan sem, da če bi bilo karkoli speljano narobe, bi koga vsaj odmaknili, če ne že zaprli. Ker pa so vsi igralci na svojih mestih, to pomeni, da je vse ok, kajne?

Naslednjič, ko se ta ekipa zidarjev odloči, da bo kaj popravljala, jim kar nakažite denar in jih prosite, da naj ne tikajo ničesar. Tako bo manj problemov!


21.01.2012 || Kategorija: prosto po Prešernu
No Comments »

Zunanji fitnes pod Sečo

Napisal Mojmir

Sponzorji zunanjega fitnesa pod Sečo

 

Darinka Radoja , Irena Argentin Novak, Marko Kristofič, Matjaž Ukmar, Palma Smrekar, Tanja Bole, Anton Vehar , Erna Pudgar, Olga Strus, Andreja Jurca, Martin Kotar, Zora Mužinič, Sandi Čemažar , Magda Osenar, PRIT d.o.o., Brina Beškovnik, Klavdija Černivec, Božo Rajčič, Liljana Veznaver, Dijana Galjaševič, Rossana Sfiligoj Polh, Mitja Surina, Ferdinanda Kosi, Bojan Mikolj, Biserka Cizar, Alenka Likar, Simon Ganza, Magda Kranjc, Cirilj Andoljšek, Olga Tul, Denis Loboda, Matejka Starešinič, Fiorenzo Lupieri, Boris Butinar, Mojca Doljšak, Tone Pleša,  Ervin Skomina, Peter Mušič, Andreja Mežnar, Jakob Islamovič, Jadran Furlanič, Ana Mlakar, Petra Žagar, Breda Mihelič, Lili Vičič, Gregor Križman, Slavko Ivančič, Boris Kopilovič, Sandra Klančnik, Mirjam Košir, Miki Boroja, Gašpar Gašpar Mišič, Srečko Vernot, Mojca Pečnik Dessardo, Andraž Sabadin, Ester Kos in še veliko drugih, kot prostovoljni prispevek na prireditvah.

skupni znesek zbranega denarja do 2.1.2012 = 1.270€


03.01.2012 || Kategorija: prosto po Prešernu
No Comments »