S Portoroškimi nočmi sta portoroški turizem in gostinstvo dosegla poden!

Napisal Mojmir

Piranska občinska oblast je popolnoma pogrnila na izpitu iz turizma. Vsaka šagra ali vaška veselica je na višjem nivoju od tega, kar se dogaja v Portorožu!

 

S Portoroškimi nočmi sta portoroški turizem in gostinstvo dosegla poden!

Po zadnjih dveh člankih me je poklicalo kar nekaj občinskih in turističnih veljakov. Prepričati so me hoteli, da sem v svojih ugotovitvah krivičen. Razlagali so mi, da na področju prireditev v naši občini dela velika ekipa ljudi, ki se trudi, da bi bilo dogajanje zanimivo in privlačno. Ker mi ni vseeno kaj pišem, sem z velikim strahom, da sem ljudi popljuval po nepotrebnem, pričakoval višek turistične sezone, Feragosto in »Portoroške noči«. Tokrat nisem bil presenečen. Zgodilo se je prav tisto, kar sem pričakoval in o čemer govorim že eno leto. Zgodil se je kaos, ki je posledica nesposobnosti občinske oblasti!

Glede na njeno odzivnost pa ni strahu, da se kvaliteta in kvantiteta lahko spustita še nižje. Človek bi se smejal, če ne bi bilo tako žalostno. Ljudje na ulici pa govorijo, da če bi načrtno hoteli tako uničiti Portorož, jim to ne bi uspelo tako dobro.

Težka filozofija!

Govoril sem z nekaterimi hotelirji, ki so mi zagotovili, da hoteli pokajo po šivih.

Če so hoteli polni, zakaj je ulica prazna? Kaj je narobe?

Postavlja se mi težko filozofsko vprašanje, ali si Portorož zasluži take goste, kot jih ima oziroma ali si gosti zaslužijo tak Portorož kot ga ponujamo?  

Sam sicer dvomim, da je Portorož tak, kot so njegovi gosti! Če statistike držijo in je več kot 74% tujcev, zakaj potem lokali nabijajo orto balkan glasbo do dveh zjutraj?

Ker se je vedno treba primerjati z boljšimi, naj zastavim tako vprašanje: »Koliko časa bi v Monte Carlu pijana mladina nabijala glasbo, pila in kričala na ulici?« Najverjetneje tam sploh ni pijane mladine, ker je sam kraj tak, da ga »pijana mladina« ne izbere za pivsko destinacijo.

V Portorožu je nekaj narobe! V kraju, ki se prodaja kot butična in zdraviliška destinacija za petične goste, v resnici kraljuje ulica.

To se dogaja lahko samo v kraju, ki ne ve, kaj hoče, ki ne ve, kdo so njegovi gosti. To se lahko dogaja v kraju, ki nima vizije ampak v njemu kraljuje KAOS!

  Read the rest of this entry »


16.08.2012 || Kategorija: turizem
No Comments »