Ali je to, da se trudimo in delamo z dobrim namenom dovolj?

Napisal Mojmir

Najbrž ste že velikokrat slišali to zguljeno frazo: »Janez se trudi in dela z dobrim namenom!« sam verjamem in zaupam v sposobnosti in željo odgovornih (za določena področja), da bi stvari naredili čim boljše, čim hitreje in čim bolj poceni. S časom pa sem si začel postavljati vprašanje ali je le trud in dober namen dovolj, da gre barka naprej? Ali je dober namen dovolj, da rešimo turizem v Portorožu?

 

Primerov, ko se ljudje trudijo in delajo z dobrim namenom, imamo v vsakodnevnem življenju na pretek. Uradniki se trudijo, smetarji se trudijo, zidarji se trudijo…vsi se trudijo in delajo z dobrim namenom. A če vam vodovodar kljub trudu in dobremu namenu slabo zalepi cevi in vam povzroči poplavo v sobi, najbrž niste zadovoljni. Najbrž tudi niste zadovoljni, ko na določen papir čakate mesece, kljub temu, da se uradniki trudijo in delajo z dobrim namenom.

 

In če ste pozorni, boste opazili, da so vsi ti ljudje, ki se zelo trudijo in delajo z dobrim namenom, vedno polni izgovorov. No ja, če sem pošten, imamo vsi mi, vedno kak izgovor v rokavu. Ampak vseeno, ljudje, ki se le trudijo in delajo z dobrim namenom imajo vedno izgovor, da je kriv nekdo drugi. Uradniki se izgovarjajo na zakone in na druge uradnike, zidarji se izgovarjajo na predhodne zidarje in prav tako vodovodarji in vsi ostali.

 

Se do tu strinjate z mano?

  Read the rest of this entry »


25.08.2014 || Kategorija: prosto po Prešernu
No Comments »

Zakaj sam ne bi odpovedal Portoroške noči?

Napisal Mojmir

S prijatelji smo se hecali, da je v naši občini možno čisto vse, lahko bi prestavili tudi novo leto. Seveda je beseda tekla o premestitvi Portoroške noči. In na vprašanje, če bi sam premaknil to prireditev, sem odgovoril z odločnim NE! In razlog je enostavno banalen, prireditev, kjer se ne prodajajo čevapi, se ne prestavlja.

 

Že tako v Portorožu praznujemo »Feragosto« z zamikom. Sam sicer ne poznam razloga. Predvidevam pa, da je to bila nekoč, v bolj rdečih časih, salomonska rešitev med biznisom in politiko. A pustimo zdaj to.

 

Da se bo letošnja Portoroška noč prenesla, sem sam izvedel že v petek navsezgodaj. To pomeni, da je bila odločitev sprejeta že vsaj 3 dni pred prireditvijo. Odpoved naj bi se zgodila zaradi slabega vremena.

Read the rest of this entry »


18.08.2014 || Kategorija: turizem
No Comments »

Игровые Автоматы Резидент Лара Fb2

Napisal Mojmir

Игровые Автоматы Резидент Лара Fb2

Иногда серые дни становятся настолько скучными и однообразными, что хочется в них отыскать хотя бы нотку позитива.


03.08.2014 || Kategorija: Uncategorized
No Comments »