BREZ IZGOVORA!!!

Napisal Mojmir

V roke sem dobil knjigo, ki nosi pomenljiv naslov Brez izgovora! Frajer, ki je napisal to knjigo je končal najmočnejše vojaško »izobraževanje« v ZDA.

Dalo mi je misliti. Ta fraza brez izgovara je zelo močna. Vsi vemo, da za vsako stvar, ki jo naredimo ali nočemo narediti dobimo najman tri razloge zakaj je tako. Ni bilo avtobusa, me mama ni zbudila… vsakdanje življenje je polno izgovorov in opravičil.

Samoanaliza: najprej sem si nekaj let govoril, da sem premlad, potem sem si nekaj let govoril, kako mi nekdo zanalašč škoduje, pa da do službe lahko prideš le preko vez, pa kako do sponzorja lahko prideš le preko političnih vez, pa kako je to težko, pa kako je to nemogoče, pa lahko to njemu, ki mu je foter direktor, pa njegov stric je profesor, ja on pa je res imel srečo, ker je podedoval posestvo, njemu ni frke, ker ima dober metabolizem in se ne redi, lahko njemu teč, ki nima kaj delat… Sama opravičila!

Read the rest of this entry »


27.05.2010 || Kategorija: prosto po Prešernu
2 Comments »

sindrom bolhe

Napisal Mojmir

Sedim pred hišo sredi gozda na Pokljuki in opazujem Aiko. Aika je naš pes čuvaj. Je pes z izobrazbo a žal mi od te izobrazbe nimamo nič. Uboga le ko imaš kos mesa v roki.

Hiša je obdana s plotom. Plot je sestavljen iz dveh vej. Tako, da ga z lahkoto preskočiš ali pa švigneš pod njim. Je predvsem ovira kravam, da ne pridejo onečedit  dvorišča. Aika sedi pred vrati v polotu in gleda ven. Gleda in posluša gozdne živali. Kdo bi le vedel kaj razmišlja. Vsakič, ko kdo od nas zapusti dvorišče se mu pridruži. A prva stvar, ki jo naredi, ko zapusti dvorišče je to, da opravi malo in/ali veliko potrebo. Ampak Aika, če te tišči na wc, zakaj ne greš sama?

Read the rest of this entry »


24.05.2010 || Kategorija: prosto po Prešernu
1 Comment »

predstavitev knjige Misli o športu

Napisal Mojmir

VDC Koper je izdal knjigo Misli o športu. v knjigi so izjave o športu . izjave so njihovih varovancev in znanih slovenskih športnikov.

ker se vsaka pomembna knjiga predstavi tudi v knjižnici, smo predstavili tudi to. predstavitev je bila med drugim tudi v sklopu predstavitve specialne olimpiade, ki bo junija 2010 v Kopru in okolici.

slučajno tokrat nisem bil najpomembnejši, saj sem bil le privesek dekletom, ki so knjigo uredile, založile in predstavile.

knjižnica Lucija, Mojmir Kovač, vdc koper, specialna olimpiada

eden izmed komentarjev iz knjige: Kdo je tvoj vzornik v športu? Mojmir Kovač, ker je najboljši judoist v Portorožu. Darja Bagar


23.05.2010 || Kategorija: prosto po Prešernu
No Comments »

G judo seminar v Ravenni

Napisal Mojmir

z velikim veseljem sem se odzval in vodil seminar za trenerje G juda v Ravenni. po dolgem času sem spet občutil in zavohal judo blazine.  res je, spet mi je zašvigal adrenalin po telesu in kar hudo mi je bilo, ko sem moral končat.

gasilska fotka, 30 trenerjev iz 7 držav

gasilska fotka, 30 trenerjev iz 7 držav

koprska ekipa Gjuda, Tomo je tisti z očali

koprska ekipa Gjuda, Tomo je tisti z očali

adrenalin je naredil svoje, prevajalka mi ni sledila

adrenalin je naredil svoje, prevajalka mi ni sledila


23.05.2010 || Kategorija: Judo
No Comments »

Basen o strahu

Napisal Mojmir

Pravijo, da ima strah velike oči, da je okrogel in znotraj prazen.

Prestavi se v to situacijo:

Noč, velika stara hiša, ležiš v postelji in ne moreš spati. V stari hiši je vse polno šumov. Predvsem pa je polna zgodb o ljudeh, ki so v njej živeli in umrli. V glavi imaš tudi slike raznih filmskih grozljivk. Vzdušje je zastrašujoče. Dihaš globoko, skrivaš se pod odejo, srce ti nabija… Kako se počutiš? Na preži si za vsak drugačen šum. Kaj pa tvoje oči, so odprte ali zaprte? Najverjetneje so zaprte, ker te je strah tistega, kar bi se lahko prikazalo.

Read the rest of this entry »


05.05.2010 || Kategorija: prosto po Prešernu
No Comments »

Tekel sem na Baviseli

Napisal Mojmir

nepregledna množica udeležencev v zelenih majicah

Letos so v Trstu organizirali že 17. Baviselo

http://www.bavisela.it.

To je celotedenska prireditev v samem centru Trsta. Dogaja pa se na kopnem in na morju. Na morju jadrajo in veslajo, na kopnem pa kolesarijo in tečejo na več načinov. Vrhunec  je maraton, ko tekači pretečejo 42.195m. A najodmevnejši je netekmovalen tek na 8km od gradu Miramare do trga Unita v centru Trsta. Tega teka in pohoda se udeleži okrog 10.000 ljudi. Lepo je videti vso to gručo ljudi, ki se drenja po glavni cesti. Trieštini so ponosni na svojo Baviselo in svojo udeležbo razumejo tudi kot pomoč in prestiž. Kajti takega teka nima vsak. Ko pridejo v cilj čutijo ponos, da so progo pretekli ali prehodili in ponos, da so sodelovali na Baviseli in s tem svoj kraj nekeko dvignili nad drugimi.
Read the rest of this entry »


04.05.2010 || Kategorija: prosto po Prešernu
No Comments »