«
»


Mojmir in rojstni dan

Posted by Mojmir on Dec 29, 2009

Zdaj en dan sem imel tudi jaz svoj rojstni dan. Vem, ne izgleda a tudi jaz se staram. Tako kot prihaja starost se spreminja tudi moj pogled na svet.

Ne razmišljam več o sexu in o denarju pač pa o velikih stvareh. Kot so na primer: kako rešiti deževni gozd, kako ustaviti segrevanje zemeljskega plašča, kako ustaviti revščino v svetu in podobne pereče teme.

Razmišljam in razmišljam!

In prišel sem do zaključka, da s sexom in denarjem rešiš vse te probleme! Če bi ljudje več sexali, bi imeli manj časa za počet neumnosti = naredili bi manj škode. In če bi imeli več denarja, ne bi bilo revnih…  Logično, kajne?

Dogodek, ki se mi je vtisnil v spomin in v srce.

zdaj en dan, slučajno na obletnico mojega rojstnega dne, sem na piranski gimnaziji lepil letake z rezultati – kilogrami zbrane hrane za pse iz zavetišča. lepiti sem začel kot zmeraj v pritličju in se po stopnišču pomikal v zgornja nadstropja. po poti sem srečeval dijake, jih pozdravljal, rekel kakšno neumno na hitro in šibal naprej proti vrhu. Vedno je treba iti naprej proti vrhu! končam z lepljenjem in se po stopnišču spuščam v prvo nadstropje. na tem mestu moraš vključiti fantazijo… se spuščam po stopnicah, pridem okoli ovinka in pod seboj zagledam 10 fantov, ki stojijo v vrsti. hodim dol po stopnicah, se nasmejem in si mislim, končno en prof, ki jih bo dal v red. stojijo kot vojaki in poslušajo pridigo, prav im bodi! in tako stopam dol po teh stopnicah in ko se že pripravim da jih bom še jaz malo nahrulil, ker se itak grdo obnašajo.

v tem trenutku ŠOK, oblila me je vročina, uh ke vroče, farbam… priznam tokrat mi je zares nerodno.

zakaj? tej frajerji, ki jih je treba vsako toliko dobro spucat, ker ne znajo spoštovti starodavnih navad in običajev in bla blajev, ki so stali v vrsti, so pričeli peti saj veste tisto pesmico, vse najboljše za te…dragi Mojmir.

ufa kako je bilo vroče!

ampak sem zdražal do konca. vsak mi je stisnil roko mi zaželel vse najboljše. poljubit se nisem pustil, ker so še vsi mladoletni.

oni sicer ne vedo, a ta dan sem kar letal na okoli zaradi njih!

Leave a Reply

Comment