«
»


Portorož leta 2111

Posted by Mojmir on Oct 15, 2011

O tej stvari sploh nisem hotel pisati. A me je nasmejalo dejstvo da v zadnjih dveh mesecih že drugič čistijo zbiralnik fekalij na Fonja placu v centru Portoroža. Zakaj je to pomembno pišem v zadnjem odstavku…

 

 

 

 

 

 

 

 

Fonja plac v centru Portoroža.  Tu bo še veselo…

Javna tribuna o Portorožu

V torek sem se udeležil javne tribune na temo Portorož kot bo nekoč. Zelo moram pohvaliti moderatorko ga. Manco. Dobro se je pripravila in potrudila! Na tribuni je bilo kakih 200 do 250 krajanov in radovednežev.

Primorske so napisale to

Kaj so nam prodajali?

Manca je imela dober čustveno obarvan govor z veliko “varovalkami” v stilu: saj ne bo tako, so le varjante, vedno bomo prej vprašali vas in podobno. Fer se mi je zdelo tudi, da je večkrat povdarila, da eno so želje drugo pa zahteve kapitala. Ker je moja napaka ta, da ljudem merim besede, sem se cel čas spraševal kaj nam Manca in z njo občinska oblast prodajajo. Cel čas sem si govoril kako dober marketinški govor si je sestavila.

Za kaj gre?

Študentom so dali nalogo naj izrišejo nekaj varjant Portoroža. Najbolj enostavno je to narediti tako, da vzamež max in mini varjanto in še vmesne tri. Da lepše izgleda narediš 3D video in stvar stoji. Ampak zakaj nas je bilo treba sklicat za mokre sanje študentov in njihovega profesorja, ki se žal Portorožanom ni znal prikupiti. ZAKAJ? Če narediš javno tribuno moraš ljudem nekaj “prodat”. In kaj so prodajali tukaj? Mogoče grdobo pod Valeto? 13.nadstropno garažno hišo s 65 apartmaji? Mogoče blok na Kaštelu? Mogoče le to, da bodo rekli saj smo vam povedali. Pa saj ni važno bomo že videli!

Moje mnenje

Na javni tribuni sem se dvignil in rekel nekaj takega. Ne znate narediti kanalizacije saj iz Fonja placa vsakič, ko je nizek pritisk smrdi (isto se dogaja še na vsaj 2 drugih mestih v Portorožu), zato se ne bojim, da bi tak Portorož kdaj stal.

In še sem rekel. Vedno, ko se nekaj gradi trpijo sosedje. Ponavadi jim pokajo hiše in nihče noče plačati popravila. Poskrbite, da bodo ljudje dobili za stroške popravila. Najverjetneje nisem bil razumljen. Govoril sem iz izkušenj saj še sedaj čakamo na denar za popravilo hiše. poškodbe so nastale ob napačni gradnji (projektant Maver, vodja Bakič) Fonja placa.

Za konec!

Zanimivo je to, da vsak, ki pride ruši tisto kar je naredil tisti pred njim. Gantar je postavil promenado in plažo. Ti bi jo sedaj zrušili in naredili nekaj drugega. Gantar naj bi za to porabil 8.000.000€.

Če je ta podatek resničen, teh 8.000.000€ seveda, stane tak Portorož, ki me spominja ma Miami in ne ohranja nič domačega vsaj 200.000.000€ če ne več. In če nimamo za piranski mandrač in za škarpo v sv.Petru se sprašujem kdo bo to plačal?

Naj povem še 1x. Ne skrbi me tisto kar sem videl ampak tisto česar nisem razumel…kaj so nam prodajali?

 

Leave a Reply

Comment