«
»


Promocijska tržnica Piran 2011

Posted by Mojmir on May 24, 2011

nekaj fotk tukaj www.skid.si

Kdaj in kje?

V soboto, 28.5.2011 bo prva »Promocijska tržnica« v Piranu. Kot se za začetek spodobi, bo skromno. Udeležbo so potrdila društva iz 10 slovenskih krajev.

Promocijska tržnica se bo priključila tržnici starin, ki jo organizira društvo Anbot iz Pirana. Anbotovci so nav velikodušno spustili zraven in nam pomagali z izkušnjami in logistiko.

Kaj?

Udeleženci Promocijske tržnice se bodo predstavili s svojimi kulinaričnimi specialitetami, vinsko kapljico, ročnimi izdelki, folkloro, glasbo, pevskimi zbori, harmoniko…

Magneti za oči!

Na Tartinijevo glasbo bo zaplesal s certifikatom najlepši črn Lipicanec, otroke bo strašil 2,5m visok petelin Galuus Bartholomaeus, uspavali in prebujali bodo peteline, ki so člani edine »kokošje«družine, ki imajo ime po očetu, po petelinu in ne po kokoši.

Nastopi se bodo vrstili po 16 uri. Takrat se bodo predstavile tudi šole in vrtci z izdeliki iz gumbov, ki so jih naredili njihovi učenci. Po sedemnajsti uri bo tudi dobrodelna dražba, ki jo bo vodil priznani nakladač DJ Lovro. Ves denar bo namenjen poučevanju angleščine tistih otrok, ki si sami ne zmorejo plačti tečaja.

In še rekord!

Na trgu bo tudi RAZGLEDNICA VELIKANKA, največja razglednica v Sloveniji, velika kar ogromnih 3m x 1m. Nanjo se bo mogoče podpisati in z njo fotografirati. V prodaji pa bo tudi njena manjša kopija.

Pogled v prihodnost.

Ali se s prvo Promocijsko tržnico pričenja nova zgodba o uspehu ala Povežimo soline?

Najprej moramo spremeniti ime, v drugem koraku pa bomo v Piran povabili (tudi kraj prireditve bomo najverjetneje zamenjali) društva iz cele Istre (SLO, HR, ITA) in društva iz cele Evrope.

Leave a Reply

Comment