«
»


Otroci na trgu

Posted by Mojmir on May 24, 2011

Otroci na trgu je projekt iz serije mladi za mlade. V petek se bo na Tartinijevem trgu v Piranu zbralo skoraj 500 otrok starih od 5 do 9 let iz vseh vrtcev in šol piranske občine.

Amblem letošnje prireditve je gumb. Slogan pa je čista novost in gre tako:

»En gumbek na dan, prinese srečo na plan!«

Otroci so tudi spesnili pesmico o gubu.

Gumbek kje si ti?

Oooo v šolo se ti mudi.

Tu te čaka kup otrok, ti boš izdelek iz njihovih rok!

Otroci s pomočjo vzgojiteljic so izdelali tudi velikansko zastavo z gumbom v sredini. Obesili jo bomo kar na občinsko stavbo.

Otroci so v vrtcih in šolah zbirali gumbe. Iz njih so, ponekod tudi s starši, ustvarjali prave male umetnine. Vse to bodo predstavili v petek in soboto na trgu. Še več v soboto bo dobrodelna dražba. Izkupiček bo namenjen izobraževanju. Otroci iz socialno šibkih družin se bodo lahko udeležili tečaja angleščine. Le znanje (poleg dobrih zvez) pomaga plezati po socialni lestvici.

Petek, 27.5.2011 ob 8.00 se bodo zbrali vrtčevski otroci, ki se bodo udeležili športnih in umetniških delavnic. Predstavili se bodo športi: atletika, košarka, nogomet, odbojka, rokomet, FLIP, ples, judo, taborniki.

S stojnico bo sodelovala piranska knjižnica in zavod za zdravstveno varstvo s preventivo pred soncem.

Okrog desetih bodo na trg prišli tudi šolski otroci. Vsi skupaj bodo okoli elipse sklenili krog prijateljstva ter s šolskim zborom šole z italijanskim učnim jezikom de Castro iz Pirana zapeli tri pesmice. 2x slovensko in 1x italijansko. Otroke bo pozdravil župan Pirana.

Po prepevanju bo vrtec zapustil prizorišče. Nanj se bodo usuli učenci. Vse skozi bo na ogled tudi RAZGLEDNICA VELIKANKA. Na razglednico se bo moč podpisat in se tudi z njo fotografirati.

Sobota, 28.5.2011 popoldan bodo na ogled stvaritve, ki so jih otroci naredili iz gumbov. Vse to se bo lahko tudi kupilo. Po 17 uri pa se bo zgodila prava dražba. Z kdo da več, se bo poskušalo zbrati čim veče denarja, da bomo lahko čim več otrokov poučevali angleščino.

V soboto bo na trgu pestro!

Črni lipicanec bo plesal na Tartinijevo glasbo, po trgu bo strašil 2,5m velik petelin Galuus Bartholomaeus, prepevali bodo pevci iz različnih koncev Slovenije, igrala bo harmonika, folklora iz Obrež bo zaplesala splet štajerskih plesov, poskušalo se bo lahko vino in kulinariko od povsod in še in še in še!

Leave a Reply

Comment