«
»


Boris Popovič in Slavko Ivančič

Posted by Mojmir on May 14, 2011

Kontroverzni koprski župan nas je obiskal in nam podaril nekaj svojih modrosti. Zabaven in prijeten večer je moderiral po novem glava klape Solinar, zimzeleni Slavko Ivančič.

Včasih sem rekel, ni težko biti župan, če je to lahko Popo. Danes pa pravim težko je biti tako dober župan kot je Popo. Priznam od vedno mi je bil všeč.

Ni nek govorec, ki bi znal obračat besede, da bi povedano zvenelo lepo. Tip vse pove na prvo žogo. V osmih letih županovanja ga niso naučili uporabljati več kot tri uglajene fraze. Ampak govori direkt. Kar pove je sočno, zanimivo in povedano tako, da poslušalca pritegne.

Človek ob njem ne more ostati brezbrižen. Sam pa se najbrž tudi ne trudi, da bi ugajal vsem.

Koprski vulkan

Ko je stekla beseda o tem kaj se je v Kopru zgodilo od kar je on župan. So besede kar »tekle« iz njega. Izbruhnile oz. privrele pa so, ko je bilo govora o načrtih.

Verjamem, da se vsi ne strinjajo z njim. Nihče mu pa ne more očitati, pomanjaknje  fantazije, iznajdljivosti in želje po dokazovanju. Vse to pa Kopru zagotavlja razvoj.

Prepričan sem, da sam premore veliko več vizionarstva, kot vsi dosedanji koprski župani skupaj. Ob njem imaš stalno občutek, da ve kam hoče in predvsem, da ve kako bo do tja prišel.

Napake popestrijo večer

Največji kiks večera pa si je privoščil Slavko. Popo je razlagal, kako je župan tisti, ki vodi kolo. Župan odloča in končno tudi »odgovarja« za narejeno. Ob povedanem se Slavko obrne k Ljubiši Mihajloviču,  svetovalcu našega župana in mu reče: »Siniša, ti boš porihtal občino, kajne?«

Slavko, dve napaki v tako kratkem stavku. Najprej gospod se imenuje Ljubiša, ajde se zgodi. Lapsus pač.

Druga napaka je pa ta, da Slavko ne bere Primorskih novic. Prav ta dan je izšel članek z naslovom Župan je le marioneta…

Petka iz marketinga

Popo obvlada tudi marketing. V škocijanskem zatoku si je žaželel kamel. A ne kar enih kamel. Želi imeti Gadafijeve kamele, da prav tiste, ki jih je Gadafi podaril B.Pahorju.

Bravo Slavko

Priznam, imel sem se dobro in večkrat sem se nasmejal iz srca. Slavko se je zares potrudil in večer izpeljal udarno. Bravo Slavko!

Leave a Reply

Comment