«
»


dobro je dobro dovolj

Posted by Mojmir on Oct 19, 2010

Ameri temu pravijo tako: »good is good enough« ni mi pa jasno zakaj tako čudno pišejo.

Kaj bi ta stavek pomenil?

Dobro je dobro dovolj? Saj če je nekaj dobro ni slabo in če ni slabo je dobro. Ocena dobro pomeni, da si naredil razred, da si uspešno zaključ šolo, projekt, akcijo… Dobro, pomeni, da je nekaj uspešno, da je zaključeno, da je narejeno, da deluje, da je DOBRO!

Kaj ima veze zdaj ta dobro?

Kar nekaj prijateljev sem slišal, kako so govorili še to moram dodati, še nekaj moram preučiti, še to moram dodati, še par informacij mora dobiti, še dva pokličem, se mora dobro vlešt (se vleže), počakam še malo denarja…

Nekateri imajo take odgovore (izgovore) celo življenje. Nikoli nimajo vseh stvari pripravljenih, da bi stopili v akcijo. Vedno jim še nekaj manjka, da bi se spustili v avanturo.


Ponavadi so prav tej ljudje tisti, ki so najbolj nezadovoljni s svojim življenjem, s službo, s svojim statusom in s svojim stanjem na TRR.

Torej, ko imaš idejo, zmeči skupaj par informacij, podatkov in ŠTARTAJ z delom. Med delom se ti bodo odpirale nove stvari, novi pogledi, nove ideje, nove rešitve in delal boš napake. Te napake pa so dobrodošle, ker so v bistvu šola. Saj poznaš tisto vsaka šola nekaj stane.

Torej na kratko. Ideja, načrt in akcija! In na svoje življenje in nase gledaš z drugimi očmi. Počutiš se bolj samozavestnega. Akcija je prava motivacijska bomba!

Da ne bo pomote, ne govorim, da se spuščaš v velike posle, kjer so v igri milioni brez da dvakrat premisliš, kam bo šel vsak evrič posebej. Ali pa če sestavljaš perpetum mobile ali pa  časovni stroj. Takrat mora biti vse v nulo, kajti če skuriš več kot 100 ljudi se bo ljudski glas obrnil proti tebi. Ampak takih z miljoni in stručkotov na tem blogu ni! Zato pljuni v roke in AKCIJA!!!

Epilog: Ne razmišljaj preveč, brcni se v rit in prični z akcijo. Šele, ko boš aktiven, se bodo pokazali vsi problemi in možnosti. Še več! Le z akcijo se ti odprejo možnosti za napredek, zaslužek in boljše življenje! Takoj v akcijo, čeprav imaš le 40% izdelan plan.

Razmisli: o nekem projektu razmišljaš 2 leti, izdelaš ga v nulo, ko ga začneš izvajat pa ugotoviš, da je večino tistega, kar si »umotvoril« dve leti, zanič. In delaš naprej po inerciji in sproti spreminjaš plane.

Kaj si ugotovil?

Da si dve leti prepozen in veliko ur dela si vrgel v smeti…

Leave a Reply

Comment