«
»


BREZ IZGOVORA!!!

Posted by Mojmir on May 27, 2010

V roke sem dobil knjigo, ki nosi pomenljiv naslov Brez izgovora! Frajer, ki je napisal to knjigo je končal najmočnejše vojaško »izobraževanje« v ZDA.

Dalo mi je misliti. Ta fraza brez izgovara je zelo močna. Vsi vemo, da za vsako stvar, ki jo naredimo ali nočemo narediti dobimo najman tri razloge zakaj je tako. Ni bilo avtobusa, me mama ni zbudila… vsakdanje življenje je polno izgovorov in opravičil.

Samoanaliza: najprej sem si nekaj let govoril, da sem premlad, potem sem si nekaj let govoril, kako mi nekdo zanalašč škoduje, pa da do službe lahko prideš le preko vez, pa kako do sponzorja lahko prideš le preko političnih vez, pa kako je to težko, pa kako je to nemogoče, pa lahko to njemu, ki mu je foter direktor, pa njegov stric je profesor, ja on pa je res imel srečo, ker je podedoval posestvo, njemu ni frke, ker ima dober metabolizem in se ne redi, lahko njemu teč, ki nima kaj delat… Sama opravičila!

Najhujše je to, da med tem, ko si izmišljaš izgovore za samega sebe, itak drugi ti ne verjamejo, tvoje življenje gre oz. drvi proti koncu. Prideš do konca in ugotoviš, da nisi delal drugega kot gledal televizijo, nabijal igrice na računalniku, jedel kebab in jokal nad svojo usodo. Med tem pa nekdo drugi vozi BMW, živi v vili, hodi na dobre dopuste.

Rabiš čas in prazno glavo, da ugotoviš, da so izgovori le izgovori za strah, za lenobo in za neodgovornost. Kajti najlažje je živeti v prijetnem udobju poznanega pa čeprav ležiš do vratu v dreku!

Vsakič, ko se izgovarjaš ali opravičuješ pomisli na frazo         BREZ IZGOVORA in v trenutku bo življenje drugačno. Odprle se ti bodo nove dimenzije in postal-a boš bolj odgovoren-a do samega sebe.

Na tem mestu mi je všeč ta citat:

»Ljudje za to kar so vedno krivijo okoliščine. Jaz v okoliščine ne verjamem. Na tem svetu uspejo tisti, ki se zganejo in poiščejo okoliščine, ki jih sami hočejo. Če pa željenih okoliščin ne najdejo, si jih sami naredijo.« George Bernard Shaw

Eni jočejo nad svojo usodo, drugi pa si usodo krojijo sami!

2 Comments »

irena dolinšek:

bravo Mojmir, to je znak zorenja in seveda si vsi včasih radi privoščimo take izgovore,ker so komot. Želim ti, da bi jih popolnoma odpravil
in se še dalje trudil z dobrim delom

February 16th, 2013 | 4:34 pm
Mitja Lakner:

Hvala, Mojmir, da me spomneš na sporočilo omenjene knjige, že nekaj časa nazaj sem jo prebral.
Hvala, ker me spomniš, da sem na pravi poti, ker se dnevno zavedam zgoraj analiziranega in vem, da za velik rezultat v čemer koli potrebuješ trdnost uma, veliko srce in močan razlog. Gogo, Mojmir, you can do it, too! 🙂

February 16th, 2013 | 7:24 pm
Leave a Reply

Comment