«
»


volonter meseca

Posted by Mojmir on Apr 12, 2010

kaj pomeni organizirat prireditev s prostovoljci? pomeni, da moraš vračati usluge.

tako sem soboto dopoldan preživel v Luciji pred zdravstvenim domom, kjer je bila eko tržnica z zdravo prehrano in rekreacija. z velikim veseljem sem skoraj 30 pohodnikov odpeljal na dve urni pohod “Gor in dol po Seči”.  popoldan sem preživel na vrtu za hišo, kjer sem se igral z ognjem. kuril sem eko odpadke. zakuril sem staro vrtno mizo in stole odpeljal v kontejner.

nedelja je bila še bolj zanimiva! dopoldan sem bil prometnik. strokovno sem zaprl cesto Šared – Korte – Šared. na cesti se je dogajal duatlon. duatlon je tek, kolesarjenje in spet tek. letos je bilo že 62 duatloncev in duatlonk.  cesta je bila tako dobro zaprta, da so nas morali celo policisti in gasilci prositi, če gredo lahko skozi, ker je  v Kortah gorelo. ajde naj jim bo sem si mislil in jih spustil skozi. čez nekaj časa pa vidim kako za kolesarji vozi en avto, ki tam ni imel kaj početi. ko smo ga nekako “zrinil” s proge in je parkiral na zelenico skoraj v drevo, je iz njego izstopil en gospod. gospod star 80 in več let se je skobacal iz avta in mi rekel: “mona, vsak dan pridem na špric in sem tudi danes!”  gospod hvala, ker niste nobenega povozil sem mu rekel. NORO!!!

ob 15.03 sem prišel domov. ob 1823 pa sem že v Izoli na prazniku plesa prodajal srečke za srečelov. prodal sem vse srečke, razdelili smo vse darilca. pri obračunu sem ugotovil, da me je nekdo nategnil za 10 centov GRRRR! no in potem smo še malo pospravili telovadnico, znosili vse v kombi in odpeketali domov…

zares lep vikend. tako se človek počuti koristnega. no tudi, če me nihče ne povabi za prostovoljca ne bom jezen.

Leave a Reply

Comment