«
»


Portorož v novi preobleki

Posted by Mojmir on Jun 18, 2009

O tem ali je nova portoroška promenada lepa in funkcionalna bodo veliko več znali povedati drugi.  Ljudje se bodo nekako razdelili v dva tabora. Opozicija bo kritizirala, pozicija pa hvalila. Nič novega.

Meni je nekaj stvari zelo všeč. Motijo me kandelabri, ki mi delujejo very čip, motijo me ovalne luknje z zelenjavo čisto blizu kolesarske proge in barva promenade mi daje občutek umazanosti.

Všeč mi je da so odstranili ograjo in je sedaj vse odprto proti morju, všeč so mi klopce, všeč mi je širina promenade, no ja tudi vhod na metropolsko plažo pod mostom je zdaj veliko uglednejši kot je bil.

Zelo pa me moti, in ko rečem zelo mislim zares zeloooo, to da so v treh letih  trikrat prekopali, preorali in na novo postavili vrt z vrtnicami ob KS Portorž. Čeprav sem bil skeptičen nad odmikom igrišč, sedaj menim, da je to ena boljših potez.  Ampak 3x so postavili namakalni sistem, 3 x so postavili travo, 3 x so zasadili vrtnice in 2 x naredili pot na plažo. Menim, da je to sedaj najdražji del Portoroža! Prejšni so za ta del potrošili če se ne motim okrog 33.383€ v tolarjih. Zdajšni so za prvo obelavo potrošili vsaj dvojno, to je 66.766€. Za zdajšno pa 100% vsaj 150 jurjev plus drobiž 33.000€ za kip na plaži. Tako na hitro je teh 500kvadravtov stalo  trave stalo najmanj 280.000€! Za ta denar zgradiš šolo.

Najbolj iskan poklic v Portorožu bo “zalivalec trave”. In en tak zalivalec trave bo zlil v zemljo več vode, kot jo lahko RVK pripelje. Dragi moji pripravite se na redukcije vode!

in še par fotk naše najdražje travice…

...eni imajo pojočo travico, mi pa zlato...

...eni imajo pojočo travico, mi pa zlato...

gremo rožice, čas je za novo selitev...

gremo rožice, čas je za novo selitev...

Leave a Reply

Comment