«
»


Strašna dijaška fešta v Portorožu

Posted by Mojmir on Sep 22, 2015

Domačini se zgražajo, gostinci pišejo peticije, mediji in konkurenca se naslajajo.

Glas ulice pravi, naj bi Odločevalci sprejeli isto odločitev kot pred 25 leti. Takrat so ukinili Portoroško noč, danes naj bi ukinili dijaško prireditev. In to naj ne bi bilo vse.

 Naj spomnimo. Znana uristična agencija, ki skrbi za dobro voljo dijakov in študentov, vsako leto pripelje več sto dijakov v Portorož. Na plaži jim organizira celodnevni žur. Dijaki si dobro voljo napihujejo z alkoholom. Sonce in vročina pa prispevata še dodaten adrenalin.

 Če so naši podatki pravilni, ima dogodek uradni začetek in uradni zaključek. Dijake z avtobusi v Portorož pripeljejo in odpeljejo. Ves nered, ki se je v Portorožu dogajal, se je zgodil po uradnem zaključku dogodka.

 Spontano se pojavi vprašanje, kdo naj bi skrbel za dogajanje po prireditvi?

Seveda je najlažja stvar na svetu, prireditev ukiniti in prepovedati vse nadaljnje. Tako bodo imeli Odločevalci manj dela in manj »problemov«. A pomislimo, če bi vsi tako razmišljali, se ne bi dogajalo nič. Na primer koncerta Rolling Stonesov, kjer se zbere 100.000 in več poslušalcev, ne bi nihče organiziral. A vrnimo se v našo majhnost. Na Štajerskem že veliko let ne bi več organizirali gasilskih veselic. Kajti ponarodeli »auf biks – čreva na plot«, žene strah v kosti.

Zato predlagam Odločevalcem, naj raje, kot da dogodke ukinjajo, poskrbijo, da bodo le ti pravilno organizirani. Večje število varnostnikov, več kontejnerjev za smeti, kemičnih wc-jev, kontrola vnosa alkohola in še kakšna malenkost, bi drastično zmanjšala nepredvidljive situacije. In še to – organizator mora poskrbeti za varnost do šeste ure zjutraj.

 Pomislite ali logika ukinjanja zdrži. Če bi raketa z ognjemeta padla na čoln, ali bi ukinili še edini dogodek, ki se poleti zgodi v Portorožu?

 

Leave a Reply

Comment