«
»


V Lucijskem coworkingu o Oddelku za prireditve in doživetja

Posted by Mojmir on Sep 22, 2015

Rdeča nit tematskega večera o razvoju turizma je bil Oddelek za prireditve in doživetja. Mojmir Kovač dolgoletni ustvarjalec drugačnih in dobro obiskanih prireditev, je v Coworkingu predstavil idejo in razložil zakaj bi bilo dobro, če bi piranska občina imela Oddelek za prireiditve in doživetja.

Coworking Lucija je prostor, v katerem se združujejo mladi podjetniki. Tu si izmenjujejo ideje, izkušnje in si tako pomagajo na potovanju v uspešne podjetniške vode. V sklop izmenjav izkušenj sodijo tudi Tematski večeri z izbranimi gosti.

 Gost prvega Tematskega večera z naslovom »Prebuditev turističnega kraja Portorož« je bil dolgoletni uspešni organizator prireditev z zgodbo Mojmir Kovač. Rdeča nit tematskega večera o razvoju turizma je bila ideja o Oddelku za prireditve in doživetja.

 Mojmir Kovač, dolgoletni ustvarjalec drugačnih in dobro obiskanih prireditev, je v Coworkingu razložil, zakaj bi bilo dobro, da bi piranska občina imela Oddelek za prireditve in doživetja. Svojo idejo je utemeljil s prerezom trenutnega stanja.

Kako je v Piranu danes? Pomembne prireditve za piransko občino organizirata Turistično združenje Portorož in Avditorij, ki v svojem opisu delovnih nalog nimata organizacije prireditev. Nekatere prireditve mora organizirati tudi Zveza kulturnih društev Piran, ki tudi ni poklicana za organizacijo turističnih prireditev. Vse skupaj koordinira Urad za družbene dejavnosti, ki naj ne bi imel nič ne s turizmom in ne s prireditvami. Urad za gospodarstvo in turizem, ki ima turizem že v imenu, pa s prireditvami nima nič. Jih ne načrtuje, jih ne koordinira, jih ne organizira. Na prireditve nima nobenega vpliva.

 Trenutno stanje ni rožnato. Prireditve morajo v »zadnjem trenutku« organizirati ljudje, ki imajo že obilico svojega osnovnega dela. Zato so prireditve nedodelane (brez koncepta), slabo promovirane in slabo obiskane. Večkrat se celo zgodi, da katera odpade ali da je prenesena na drugi datum.

 Z Oddelkom za prireditve in doživetja, se bodo prireditve organizirale bolje, kvalitetneje, program bo bolj pester. V Oddelku bodo delali ljudje, ki bodo razmišljali le o prireditvah. Podobni oddelki delujejo v vseh mestih, ki razumejo moč prireditev za promocijo kraja. Dobro zastavljene prireditve v kraj pripeljejo množico ljudi. S tem se poveča pretok denarja in odpirajo se nova delovna mesta.

Poslušalci so pozdravili idejo Oddelka za prireditve in doživetja. Strinjali so se, da bi s takim oddelkom in z drugačnim načrtovanjem prireditev več mladih lahko prišlo do izkušenj in zaslužka.

Tematski večer je minil v prijetnem kramljanju in nizanju idej, kako bi pomagali pri prebujanju Portoroža.

Leave a Reply

Comment