«
»


Okoli mene se dogajajo čudne stvari…

Posted by Mojmir on Sep 1, 2014

Smo v obdobju, ko ptice čivkajo, bežijo notranje informacije in v Piranu je čivknilo…

Avditorij naj bi imel v načrtu vsak vikend v avgustu organizirati končertino na ploščadi v Portorožu a ker je bila delavka na dopustu oz. bolniški je vse odpadlo. Prijatelji so se hecali, da če bi imel Avditorij za organizirati NOB, bi še sedaj bili okupirani.

Mogoče pa prestavitev Portoroške noči 3 dni pred prireditvijo le ni bila zaradi vremena.

Po vsem tem se človek vpraša ali je res Avditorij dodana vrednost Portoroškega turizma (za kar je bil ustanovljen) ali je le sam sebi namen?

ognjemet

Ker sem ne izvedbo Avditorijevih vikend končertinov v Portorožu takoj povezal z zgodbo o trim stezi, ki je nisem imel namena javno izpostaviti, a me je tako pogrelo, da grem za primer, še z njo ven. 

Druga taka dogodivščina je povezana z izgradnjo Trim steze Lucija. 1.6.2012 sem bil prvič v gozdičku z gozdarjem, 11.9.2012 je bil prvi sestanek na Občini kjer so se vsi (direktorji uradov, direktor občinske uprave, direktor ŠIMC, predsednik KS Lucija in drugi) strinjali, da steza mora biti. V tistem obdobju je bila pineta v kateri naj bi stala trim steza v popolni občinski lasti. Uradniki bi samo morali napisati: »dajemo vam soglasje za postavitev  trim steze in gozdne učne poti«.

Enostavno! In trim steza bi lahko vsaj že eno leto bila na uporabo. A žal se je »zakompliciralo« točno povsod in verjamem, da ne želite izvedeti vseh podrobnosti. Je pa res, da če človek ni vpleten, se nasmeje do solz. 

Po zadnjem izračunu naj bi bili papirji urejeni okrog 1.6.2015, a takrat se bo pričela nova Odisejada na Skladu za kmetijska zemljišča, ker bodo takrat parcele postale last Sklada. Je pa parcela kjer naj bi stala trim steza še vedno v občinski lasti, tako, da je še vedno čas za soglasje 😉

Nekaj podobnega se je dogajalo s parkom Rastelli. Ko se je skupina občanov odločila, da bo poskušala zanemarjen park za skladišči soli urediti in ga oživeti, so uradniki potegnili na plano načrte kako naj bi park izgledal (seveda šele za tem, ko sem sam šel do Boštjana, arhitekta, ki je par let nazaj zrisal načrt za nov park) . Čudežno so ugotovili, da je v proračunu celo denar za ta namen. Bilo nam je razloženo kaj bodo naredili letos (lani), kaj drugo leto (letos)… od vsega tega ni bilo nič, ne lani, ne letos. No ja, pustimo se presenetiti, do konca leta so še 4 meseci.

Kot anekdoto naj povem, da je bil park zanemarjen in zaraščen. Portorožani smo se odločili, da ga počistimo in uredimo. Ko smo na dan »čistilne akcije« prišli v park, je bilo vse lepo urejeno. Trava pokošena, urejene gramozne poti, postriženi lovori… čudeži se dogajajo!

V vseh treh primerih obstaja denar v proračunu, obstajajo načrti, obstajajo ljudje, ki bi stvar naredili…zakaj se ne dela?

Verjamem, da za vsako stvar obstaja 100 izgovorov in opravičil, a sem 100% prepričan, da bi vsi ti isti ljudje (uradniki) v svojem lastnem podjetju in s svojim denarjem, delali bistveno drugače.

Leave a Reply

Comment