«
»


Skupaj bomo zmagali!

Posted by Mojmir on Dec 10, 2013

Šele, ko se posamezniki združijo in povežejo v skupnost, pričnejo ustvarjati neprekosljive rezultate, ki pomembno vplivajo na življenja vseh v skupnosti.

Vsi vemo, da v našem kraju deluje veliko uspešnih in pozitivnih posameznikov. Vse te ljudi poznamo saj nas s svojim delom opozarjajo nase in na svoje aktivnosti. Ti ljudje delujejo v različnih društvih, nekateri so dobri podjetniki, nekateri pa so aktivni, ker jim je enostavno všeč pomagati drugim.

Težave pa nastopijo, ker ima vsak posameznik lastne interese. Vsako društvo, cehovsko združenje ali pa kar krajani imajo različne probleme in različne interese. Največkrat se ti interesi med različnimi skupinami križajo. Naj navedem en enostaven primer: krajane moti preglasna glasba iz lokalov, gostinci pa pravijo, da jim prav ta glasba pomeni zaslužek in plače za njihove zaposlene. Še bolj pridejo do izraza ti problemi pri društvih, kjer se društva med seboj »prerekajo« za drobtinice iz občinske blagajne. In kakšna je rešitev?

Sam vidim enostavno rešitev. Nikoli ne bomo izumili univerzalne rešitve, ki bo zadovoljila vse. Potrebno je le dogovoriti nekaj skupnih točk, ki so pomembne vsem, najprej znotraj društev, znotraj cehovskih organizaciji in med krajani samimi. Šele takrat se bodo lahko predstavniki posamezne skupine usedli za skupno mizo in dokončno dogovorili »skupne interese in prioritete« oz. rdečo nit sobivanja.

Naj ponovim, šele, ko se posamezniki združijo v skupnost pričnejo ustvarjati vrhunske rezultate ali si le olajšajo življenje! Potrebno se je le dogovoriti, kaj je dobro za vse!

Občina Piran je ustanovila Komisijo za razvoj nevladnih organizacij (društev). Zdaj je na društvih, da združijo lastne interese v 5 točk, ki jih bodo »zahtevali« od Občine. Lastniki lokalov v Portorožu so ustanovili svoje društvo »Sončna riviera«. Preko njega se bodo lahko lažje pogajali. Krajani imamo veliko oporo v Krajevni skupnosti. Sedaj je prišel čas, da ubesedimo svoje želje in zahteve!

V sodelovanju in v prilagajanju lastnih interesov v skupnosti vodi pot navzgor.

Naj izkoristim priložnost in vas povabim, 5.12.2013 bomo ob dnevu prostovoljstva zasadili 5 fig v mediteranskem vrtu medgeneracijskega sodelovanja, ki bo ob Zunanjem fitnesu pod Sečo. Študenti, učenci in gostinci bodo v decembru spekli najdaljši jabolčni štrudelj v Portorožu. Potrebujemo veliko rok za lupljenje jabolk. Želite sodelovati? Pridite, veseli bomo vaše pomoči. Pokliči te me na 041 72 42 62

Leave a Reply

Comment