«
»


Predavanje na Turistici

Posted by Mojmir on Oct 29, 2013

 

Zadnje dni oktobra sem imel veliko srečo. Na Turistici v Portorožu sem študentom, ki pri prof. Mihi Lesjak poslušajo predmet Managment prireditve, predaval o mojem pristopu k organizaciji prireditve. Študentom sem poskušal prenesti prakso in izkušnje, saj teorijo dobijo v šoli.

 

In kaj sem povedal študentom?

Povedal sem jim, da morajo biti vztrajni, samozavestni, da naj za nasvet vprašajo starejše organizatorje, da naj bo njihova prireditev atraktivna in edinstvena, da naj bo promocija virusna oz. viralna, da naj uporabljajo sestavine doživljajskega/izkustvenega turizma (sense, feel, thing, act in relate), da naj iz svoje prireditve naredijo zgodbo (vsebina, izziv in praznovanje) in predvsem sem jim povedal, da morajo vedeti zakaj nekaj organizirajo in temu primerno si morajo postaviti CILJE, ki jih želijo doseči s prireditvijo.

Najpomembnejše sporočilo pa je bilo da je dobro, dobro dovolj (good is good enough) in da naj nehajo razmišljati in naj pričnejo delovat!

 

Kaj pa se jim bo najbolj vtisnilo v spomin? Najbrž to, da so kričali jaz sem najboljši/jaz sem najboljša. Kajti le z zmagovalno mentaliteto lahko spreminjaš slike v svojega sveta!

Formula uspeha je enostavna: govori si, da si najboljši-a in prični z akcijo!

 

    HPIM2425HPIM2426

 

 

Leave a Reply

Comment