«
»


Piranski mandrač

Posted by Mojmir on Jan 21, 2012

Zadnja leta je Piran glavna medijska tema naše občine. V bistvu se nikjer drugje  nič več ne dogaja.
Najprej so se Pirančani zanalašč zastrupili z vodo. Kasneje je prišel na dnevni red prometni režim in sedaj še mandrač.

Ker sem polnoleten bom povedal svoje mnenje.

Najprej o promentu. Piran je edina vas na svetu, ki ima dve prazni garažni hiši, veliko parkirišče in veliko parkirnih mest a njegovi prebivalci niso zadovoljni. Želijo si še eno parkirno hišo in parkirno mesto v svoji dnevni sobi.

Druga kočljiva tema je mandrač. Veliki igralci v naši občini so se odločili, da ga bodo posodobili. Pred tem jih ni zaustavila niti kulturna dediščina, ne pomanjkanje denarja ne zakon. Tej isti igralci so v preteklosti že popravili Tartinijev trg in kdo ve kaj še.

In kaj je zdaj s tem mandračem? Naredili so ga po svoje, noter so dali nove kamne in železobeton. Ok, za ta denar smo dobili nov mandrač. Kar je, je, nihče ga ne bo rušil in nihče ga ne bo popravljal. Lahko pa zahtevate, da na koncu pomola naredijo en velik krof ali pa podvodno cerkev, da se bo pisalo o Piranu in njegovih zanimivostih.

Prepričan sem, da če bi bilo karkoli speljano narobe, bi koga vsaj odmaknili, če ne že zaprli. Ker pa so vsi igralci na svojih mestih, to pomeni, da je vse ok, kajne?

Naslednjič, ko se ta ekipa zidarjev odloči, da bo kaj popravljala, jim kar nakažite denar in jih prosite, da naj ne tikajo ničesar. Tako bo manj problemov!

Leave a Reply

Comment