«
»


V 7 potezah postani dober organizator prireditev

Posted by Mojmir on Jul 8, 2011

Nočeš več le hoditi v službo in želiš nekaj narediti za kraj? Želiš si postati pomemben člen lokalnega družabnega življenja. Je enostavno, sledi naslednjim korakom:

1. Hm, nekaj bi delal. Postavi si vprašanje kaj si želiš narediti. Odgovor je enostaven. Organiziral bi prireditev.

2. Pogledaš na net, kakšne prireditve so v giru. In ker že govorimo o giru pogledaš kaj se dogaja na GIRO news. OK, izbereš si eno kot mušter in jo obdelaš

3. Narediš načrt kaj potrebuješ. Ljudje, material, denar, papirji in prostor.

4. Prijaviš prireditev, zrihtaš vse papirje, urediš promocijo, prepričaš sodelavce, da delajo. Narediš par sto telefonov, napišeš par dopisov. Dobro, vsi vse vedo, prireditev se lahko začne.

5. Prireditev je super, vsi te hvalijo, ti pa se le sprehajaš po prireditvenem prostoru in se smehljaš obiskovalcem.

6. Narediš evalvacijo in ugotoviš, da na podlagi izkušenj lahko organiziraš še 50 takih prireditev oz vsak vikend tri. Poleg vsega ostalega bo kar dovolj. Greš zadovoljen spat, da si nekaj dobrega naredil.

7. Preskočiš prvih 6 točk, še naprej hodiš le v službo, greš na Upravno enoto in se preimenuješ v Tamara Kozlovič.

BRAVO! Uspešno si postal odličen organizator. In ker sedaj gledaš na svet z drugačnimi očmi, ti je malo hudo, ko vidiš na GIRO news, da je v Maniagu (ena vas v Friuliju) več prireditev kot pa v Portorožu. Nič zato, zavihaš rokave in se lotiš dela.
Ampak vedno je v giru tudi kakšen ampak! Tu nimaš podpore Občine, tu ni zgrajena struktura, tu ni ničesar. Res je najboljše, da še kar naprej hodiš samo v službo!

Leave a Reply

Comment